Måste butiker skriva ut priser på varor?

2019-09-02 i Konsumentköplagen
FRÅGA
Jag undrar vad som gäller för prismärkningslagen hos caféer. Många caféer har inte priser vid sina kakor/bakelser så man behöver stå och fråga om allting hela tiden. Jag läste lite om lagen och det stod att "Priset får anges muntligt om det är likvärdigt med skriftlig information, till exempel i mindre butiker med manuell betjäning eller om varan köps över disk.". Betyder det att de inte behöver skriva ut priser alls?Tack på förhand!
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Att priset får anges muntligt om det är likvärdigt med skriftlig information i minder butiker med manuell betjäning bör tolkas som att det är acceptabelt för mindre butiker/caféer att inte ha utskriva priser på sina varor. Detta skulle kunna bero på att utbudet varierar ofta, vilket gör det opraktiskt att skriftligen prissätta varorna, samt då köpet sker över disk.

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du välkommen att ställa en ny fråga till oss här på Lawline!

Vänligen,

Emma Bergman
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AJHallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-03 08:22
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Konsumentköplagen (886)
2019-09-14 Har jag rätt till hävning enligt konsumentköplagen om en häst jag har köpt är mindre värd än vad jag trodde?
2019-09-14 Consumer purchase - breach of contract and what you are entiteld to?
2019-09-10 Vad händer om jag som konsument är sen med att hämta en vara som blivit trasig?
2019-09-02 Måste butiker skriva ut priser på varor?

Alla besvarade frågor (72857)