Krav på ytterligare betalning

2019-04-22 i Fordringar
FRÅGA
Köpt en hund inget kvitto på en kontant betalning. Men har fått papper på hunden och den är skriven på mig i jordbruksverket. Säljaren påstår efter ca 8 månader nu att han ska ha mera pengar eller så kommer han hit och hämtar hunden. Jag har betalat hunden och fått papperna på hunden. Men inget kvitto på min betalning till honom. Så vad ska jag göra?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Då du har papper på hunden samt att den är skriven på dig i jordbruksverkets hundregister gör att du kan bevisa att du är ägare till hunden. Om säljaren skulle komma till dig och ta med sig hunden begår personen ett brott. I så fall kan du kontakta polisen.

Du skriver i frågan att du inte har något kvitto på den betalning du har gjort. Ett kvitto på en betalning är alltid bra. Det är dock alltid den person som vill ha betalt som måste bevisa att du är skyldig den personen pengar. I ditt fall måste alltså säljaren bevisa att du är skyldig denne mer pengar. Det kan säljaren visa genom t.ex. ett avtal. Finns ingen överenskommelse eller bevisning om det högre beloppet så behöver du inte betala.

Sammanfattningsvis är det säljaren som måste bevisa att du är skyldig denne pengar. Det kan ske genom att t.ex. visa på en överenskommelse mellan er. Du behöver inte betala om säljaren kommer med ett krav som ni inte kommit överens om. Om säljaren kommer och tar hunden kan du göra en polisanmälan.

Om du önskar vidare hjälp råder jag dig att ta kontakt med vår juristbyrå som kan hjälpa dig vidare i ärendet.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Joel Myrenius
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Fordringar (565)
2019-05-23 Skriva fordran till ett dödsbo
2019-05-20 Vem vänder vi oss till för att få tillbaka felaktigt utbetalda pengar?
2019-05-20 Hur goda chanser har jag att vinna en tvist om en skuld när motparten påstår att namnteckningen är förfalskad?
2019-05-18 Hur kan jag driva in en skuld?

Alla besvarade frågor (69225)