Krav på ytterligare betalning

Köpt en hund inget kvitto på en kontant betalning. Men har fått papper på hunden och den är skriven på mig i jordbruksverket. Säljaren påstår efter ca 8 månader nu att han ska ha mera pengar eller så kommer han hit och hämtar hunden. Jag har betalat hunden och fått papperna på hunden. Men inget kvitto på min betalning till honom. Så vad ska jag göra?

Lawline svarar

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Då du har papper på hunden samt att den är skriven på dig i jordbruksverkets hundregister gör att du kan bevisa att du är ägare till hunden. Om säljaren skulle komma till dig och ta med sig hunden begår personen ett brott. I så fall kan du kontakta polisen.

Du skriver i frågan att du inte har något kvitto på den betalning du har gjort. Ett kvitto på en betalning är alltid bra. Det är dock alltid den person som vill ha betalt som måste bevisa att du är skyldig den personen pengar. I ditt fall måste alltså säljaren bevisa att du är skyldig denne mer pengar. Det kan säljaren visa genom t.ex. ett avtal. Finns ingen överenskommelse eller bevisning om det högre beloppet så behöver du inte betala.

Sammanfattningsvis är det säljaren som måste bevisa att du är skyldig denne pengar. Det kan ske genom att t.ex. visa på en överenskommelse mellan er. Du behöver inte betala om säljaren kommer med ett krav som ni inte kommit överens om. Om säljaren kommer och tar hunden kan du göra en polisanmälan.

Om du önskar vidare hjälp råder jag dig att ta kontakt med vår juristbyrå som kan hjälpa dig vidare i ärendet.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Joel MyreniusRådgivare
Public question details image

Ställ en Expressfråga 1499 kr

Behöver du hjälp med att lösa en fråga gällande Fordringsrätt & exekutionsrätt och Fordringar? Vi kan hjälpa dig!

Ställ din fråga i formuläret nedan och få svar inom 72 timmar.

Betala medKlarna Logo
0 / 1500
swish logo