FrågaKÖPRÄTTÖvrigt28/04/2018

Köpa ut delägare ur BRF

Hej . Jag är gift och vi har köpt en bostads rätt för 7år sedan. Nu vill hon köpa ut mig då vi ska flytta isär. på boolie är den värderat till 2.4 miljoner och vi har lån på ca 1.3 mijoner vem ska bi ta hjälp av att lösa detta.

Lawline svarar

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Till att börja med vill jag bara påpeka att jag utgår från att ni äger bostadsrätten med lika stora andelar när jag besvarar din fråga.

Är ni båda nöjda med värderingen på 2,4 miljoner kan ni utgå från detta. Är ni dock oense och vill få fram ett så korrekt värde som möjligt skulle jag rekommendera er att anlita två olika mäklare som får utföra var sin värdering. Därefter kan ni utgå från värdet mellan dessa två värderingar.

När ni har ett marknadsvärde får ni därifrån göra avdrag för latent vinstskatt och fiktivt mäklararvode. Värdet som kvarstår delar ni därefter på två vilket utgör det belopp som din fru ska köpa ut dig för.

För att mer konkret besvara din fråga gällande vem/vilka som ni bör kontakta så är det, bortsett från eventuella mäklare, er bank för att lägga om era gemensamma lån och flytta över dem på din fru samt er bostadsrättsförening för godkännande.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Med vänlig hälsning,

Jennifer VestinRådgivare
Public question details image

Ställ en Expressfråga 1499 kr

Behöver du hjälp med att lösa en fråga gällande Köprätt och Övrigt? Vi kan hjälpa dig!

Ställ din fråga i formuläret nedan och få svar inom 72 timmar.

Betala medKlarna Logo
0 / 1500
swish logo