Kan jag vara sjukskriven under min uppsägningstid?

Hej! Jag har sagt upp mej och efter 3 veckor fick jag ryggskott har även fibromyalgi min fråga nu är samma som fler frågat : Får man va sjukskriven under uppsägningstiden(vilken är 2 månader) min läkare ville sjukskriva mej resten av tiden men jag vågade inte. Ifall jag inte fick va sjukskriven under uppsägning. Vill ju inte bli återbetalningsskyldig el tvingad att förlänga min uppsägning.

Mvh

Lawline svarar

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Under uppsägningstiden har en arbetstagare rätt till lön och andra anställningsförmåner. Det finns alltså inget som hindrar dig från att sjukskriva dig under uppsägningstiden. Du kommer varken att bli återbetalningsskyldig eller tvingad att arbeta efter uppsägningen. Din arbetsgivare är dock inte skyldig att betala vanlig lön under sjukskrivningen (AD 1988 nr 78), utan du kommer att få sjuklön istället.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Lawline RådgivareRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Arbetsrätt och Uppsägning och avskedande ? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000