FrågaFORDRINGSRÄTT & EXEKUTIONSRÄTTFordringar30/01/2019

Kan jag lösa mina föräldrars lån?

Hej, jag vill samla mina föräldrars lån hos qliro. Kan jag då låna i mitt namn och lösa deras lån med lånet? Summan på lånet blir 150000 kr och jag är fast anställd.

Lawline svarar

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Om banken godkänner dig för lån är det i slutändan upp till dig vad du använder pengarna till. Det innebär att du kan leva upp pengarna, köpa en bil eller t.ex. lösa dina föräldrars lån. Var dock uppmärksam på att om du löser dina föräldrars lån är det därefter du som är betalningsskyldig för lånet du tagit. Dina föräldrar kommer inte längre att ha något lån utan det är du som har ett lån och är betalningsansvarig i förhållande till banken. Vill du att dina föräldrar ska fortsätta att betala av kan ni skriva ett skuldebrev mellan dig och dina föräldrar som stadgar att de är skyldiga att betala en viss summa till dig månadsvis. Du i din tur är dock som sagt betalningsskyldig mot banken (Qliro).

Om ni vill upprätta ett skuldebrev kan jag rekommendera er att använda er av Lawlines avtalstjänst i vilket ni kan skapa ett skuldebrev till bra pris.


Hoppas du fått svar på din fråga!


Vänligen,


Dennis LavessonRådgivare
Hittade du inte det du sökte?