Indrivning av skadestånd

FRÅGA
Hej,Vi som småföretag har vunnit en tvist i rätten mot hyresvärden. Nu ska hyresvärden betala skdestånd och vi undrar vem det är som skickar fakturan? Ska vi själva göra det efter överklagstiden är slut eller görs det via advokaterna?
SVAR

Hej och tack för attdu vänder dig till Lawline med din fråga!

Du anger att frågan omskadestånd har prövats av domstol och att ni har fått rätt till detta. Jagskulle rekommendera er att kontakta ert målsägandebiträde om ni haft ett. Deska hjälpa till med bland annat skadeståndsfrågan. Även åklagaren kan ge merinformation om hur ni ska gå tillväga.

Att begära ut skadeståndet som ni har rätttill görs antingen genom att det betalas direkt av den ansvarige (i detta fallhyresvärden). Dock görs det inte alltid frivilligt. Att domstolen dömer någon attbetala skadestånd innebär inte att pengarna betalas ut automatiskt till er.

Kronofogden kan hjälpatill att driva in skadeståndet om det skulle behövas. Domstolen kan skicka en kopiaav domen till myndigheten och de får i sin tur ta kontakt med den ansvarige. Jag rekommenderar att du vänder dig till åklagareneller ett eventuellt målsängandebiträde.

Hoppas att du fåttsvar på din fråga. Ha en fortsatt bra dag

Med vänlig hälsning

Nathalie Byström
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Hur kräver man skadestånd? (205)
2020-11-30 Vem blir betalningsskyldig?
2020-09-26 Skadeståndsansvar vid indraget körkort
2020-09-12 Hur får man skadestånd när gärningspersonen är under 15 år?
2020-09-06 Hur begär jag skadestånd av tidigare hyresgäst för sakskada?

Alla besvarade frågor (86836)