Hur länge måste en parkeringsvakt avvakta

2017-07-01 i Parkeringsböter
FRÅGA
Kan man överklaga ett p-bolags beslut? i så fall vart?Ett p-bolag kan tydligen bötfälla oavsett antal minuter. I mitt fall 1,02 minuter.I princip kan därför p-bot utskrivas direkt man stannat bilen och man inte hunnitställa in parkeringstiden. Vad är kutym angående tiden innan man bötfäller?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det finns ingen lag som reglerar hur länge en parkeringsvakt måste avvakta innan denne utfärdar kontrollavgift. Av praktiska orsaker så väntar oftast parkeringsvakter ett antal minuter, detta för att en bil inte är felparkerat under den tid det tar att köpa en biljett.

Beroende på vem som utfärdat kontrollavgiften gäller olika regler och tillvägagångssätt, det framgår av kontrollavgiften vem det är som utfärdat den och hur du ska överklaga. I vanliga fall så vänder man sig direkt till parkeringsbolaget som utfärdat kontrollavgiften.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Vänligen,Alvaro Castro
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Parkeringsböter (473)
2021-07-19 Markägares rätt att utfärda kontrollavgift
2021-07-14 Kan jag överklaga parkeringsboten om jag parkerat för nära en korsning?
2021-07-09 kontrollavgift trots p-skiva - vad gäller?
2021-07-06 Kan man få två parkeringsböter på samma ställe under 24 timmar?

Alla besvarade frågor (94351)