Hur gör jag för att få ersättning om motparten inte har några utmätningsbara tillgångar?

2019-10-03 i Skuld
FRÅGA
Motpart kan inte betala rättegångskostnad och har inga utmätningsbara tillgångar. Vad gör jag för att få ut ersättning?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Som jag förstår det har du en fordran på någon för bland annat rättegångskostnader hen ska betala till dig. Vederbörande har dock inga utmätningsbara tillgångar. Om det inte finns några utmätningsbara tillgångar kan du tyvärr inte få betalt i nuläget. Jag utgår från att du vänt dig till Kronofogden som gett dig besked om att det saknas utmätningsbara tillgångar. Därav får du helt enkelt vänta; det kan ju vara så att din motpart i framtiden ärver tillgångar eller får arbete och att det då finns möjlighet att utmäta tillgångar.

Preskriptionstiden för fordringar är tio år. När din motpart erkänner skulden genom att betala av på den, eller att hen får en påminnelse om den börjar en ny tid om tio år att löpa, innebärande att du i princip kan hålla skulden levande för evigt, med förhoppning om att det i framtiden finns utmätningsbara tillgångar.

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Jag AAAdriver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-10-03 13:58
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Skuld (396)
2019-10-06 Vad gäller om ett enkelt skuldebrev kommit bort?
2019-10-03 Hur gör jag för att få ersättning om motparten inte har några utmätningsbara tillgångar?
2019-09-24 Vad kan jag göra när min ex-sambo inte betalar tillbaka de pengar som han är skyldig mig?
2019-09-20 Datum för betalning enligt skuldebrev har passerat, men gäldenären betalar ej. Hur får jag tillbaka mina pengar?

Alla besvarade frågor (73804)