FrågaKÖPRÄTTÖvrigt31/03/2018

Fullmakt för lägenhetsförsäljning

Fullmakter vid försäljning???

Hej min dotter har en brf.lgh där vi båda är ägare,jag äger 90% och min dotter10% hon bor för närvarande på andra sidan jordklotet och har inga planer på att komma hem närmsta åren och tycker därmed att vi skall sälja den men jag måste ha en fullmakt av henne för att kunna få till en försäljning då hon äger 10% jag skall hälsa på henne i vår och det vore passande då att göra klart med fullmakten så jag kan få med den färdig och klar hem till Sverige nu så undrar vi hur vi får tag i sådana fullmakts blanketter eller hur skall en sådan fullmakt skrivas för att den skall vara godkänd??? Tack på förhand...mvh.Louis .

Lawline svarar

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

En fullmakts giltighet

Mig veterligen råder inga specialregler för hur en fullmakt ska utformas vid lägenhetsförsäljning utan det är vanliga regler som gäller. En muntlig fullmakt är som huvudregel civilrättsligt bindande, men jag skulle rekommendera er att ta fram en skriftlig sådan för att undvika eventuella otydligheter. Fullmakten behöver som huvudregel inte uppvisas i original vid en senare försäljning, men det är ändå att rekommendera för att köparen ska känna sig säker över att fullmakten inte återkallats.

Exempel på fullmakt

En fullmakt kan se ut på olika sätt och det finns inga direkta formkrav, men det är alltid bra att hålla den så enkel som möjlig. Ett exempel skulle kunna vara:

Jag, (din dotters namn samt personnummer) ger (XX samt dennes personnummer), rätt att sälja lägenhet (fullständigt namn på lägenheten), även för den del som tillhör mig. Denna fullmakt är giltig till och med (datum XX).

Din dotters underskrift

Din underskrift

Datum för undertecknande

Mall för fullmakt

Skulle ni önska en färdig mall att skriva ut och skriva under finns även det att hitta enkelt på internet. En sådan är som sagt inget krav, utan ni bestämmer helt själva hur ni väljer att lägga upp fullmaktsskrivandet.

Hoppas det var svar på din fråga!

Vänligen,

Alex Hallström


Alex HallströmRådgivare
Public question details image

Ställ en Expressfråga 1499 kr

Behöver du hjälp med att lösa en fråga gällande Köprätt och Övrigt? Vi kan hjälpa dig!

Ställ din fråga i formuläret nedan och få svar inom 72 timmar.

Betala medKlarna Logo
0 / 1500
swish logo