Frågor om skuldebrev

2019-02-14 i Fordringar
FRÅGA
Hej,Har ni möjlighet att skicka till mig mall för skuldebrev? När är den giltig? Så fort man skriver på skuldebrevet, eller måste den skickas till någon tredjepart för att den ska vara gilitg? Vem är det som ska ha skuldebrevet?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Jag kan för ditt fall rekommendera att du använder dig av Lawlines avtalstjänst, vari vi erbjuder bland annat skuldebrev till ett konkurrenskraftigt pris. I tjänsten kan du fylla i alla uppgifter och efter betalning få det författat juridiskt korrekt.

Om du t.ex. ska låna pengar av någon är det du som ska utfärda skuldebrevet (dvs. du ska skriva ut att du är skyldig vederbörande pengar), därefter ska du lämna över det till den du är skyldig pengar. Om du utfärdar ett löpande skuldebrev är handlingen en värdehandling. Om du utfärdar ett enkelt skuldebrev är det i sig inte en värdehandling som krävs för att kräva in skulden, däremot är det ur bevissynpunkt värdefullt (för att bevisa att det föreligger en skuld).

När du lämnat över skuldebrevet till den du är skyldig pengar kan vederbörande göra det gällande mot dig och begära betalt utifrån villkoren i skuldebrevet. Med villkor avses att det t.ex. ska skrivas in att allt ska betalas vid begäran, att allt ska betalas vid ett visst datum eller att det ska ske en avbetalning med visst belopp t.ex. varje månad.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Vänligen

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Fordringar (564)
2019-05-20 Vem vänder vi oss till för att få tillbaka felaktigt utbetalda pengar?
2019-05-20 Hur goda chanser har jag att vinna en tvist om en skuld när motparten påstår att namnteckningen är förfalskad?
2019-05-18 Hur kan jag driva in en skuld?
2019-05-17 Hur får man tillbaka pengar som har betalats ut av misstag?

Alla besvarade frågor (69151)