Färdiga fullmaktsformulär

2020-03-24 i FAMILJERÄTT
FRÅGA
Hej! Vi är gifta (78 och 74 år). Vi har var och en fullmakt för varandra. Om vi båda blir dementa el. sjuka då fungerar det ju inte att vi har fullmakt för varandra, vad jag förstår behöver vi ha någon som har fullmakt för oss båda i det läget. Finns det färdiga fullmaktsformulär att fylla i för att ge någon fullmakt för oss båda i det läget ? Tacksam för svar.
SVAR

Hej!

Tack för att ni vänder er till Lawline med denna fråga.

Om ni klickar på den här gröna texten här under, så kommer ni till en sida med ett färdigt formulär för enkla fullmakter.

http://www.anhoriga.se/Global/%C3%84ldre/Dokument/Fr%C3%A5gor%20och%20svar%20dokument/fullmakt_enkel%5B1%5D.pdf

Ni behöver bara skriva ut den från en skrivare och fylla i den med bläckpenna, så kommer ni att kunna ge fullmakter till de ni vill, i vilket syfte ni vill. Ni kan använda denna mall hur många gånger ni vill.

Glöm inte att spara fullmakterna på ett ställe som är lätt att komma ihåg för den som hjälper er med dem. Ett bra tips kan också vara att vända er till en offentlig notarie för att se till att de inte glöms bort eller missas.

Jag hoppas jag har varit till hjälp, och ifall ni behöver mer hjälp eller har frågor så kan ni gärna ta kontakt med oss på Lawline igen.

Med vänliga hälsningar,

Adam Novak
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (3543)
2020-11-25 Vem kan vara framtidsfullmaktshavare?
2020-11-21 Återkallelse av framtidsfullmakt och subsidiära fullmaktshavare
2020-11-20 Äger makar allt tillsammans?
2020-11-14 Behöver sambo underrätta socialtjänsten när andre sambon inte får bo kvar

Alla besvarade frågor (86486)