Faktura för arbete som redan utförts på egen hand

2017-08-22 i Fel i fastighet
FRÅGA
Hej.Vår fd hyresvärd hade sagt vid besiktningen att vi ska betala 4000 kr för repor på golv i sovrum. Vi lagade det själva ihop med en golvläggare och dom kom tillbaka och ombesikta, vi fick då godkänt och ärendet avslutades.Men nu snart 2 månader efteråt så kommer en räkning på 4000 kr för golvet. Sambon ringer och frågar vad de är frågan om, han säger då att han ser den är godkänd men inte hittat något papper från besiktningen alls Ang golvet utan bara städning vid ombesiktning. Sen har dom skickat ut faktura uppgifter innan ombesiktning.Kan vi vinna det eller måste vi betala?
SVAR

Hej och tack för att ni vänder er till oss på Lawline!

Ni behöver inte betala om ni åtgärdat felet och de godkänt det. Ni har gjort det som krävs av er enligt 15 § hyreslagen. Skriv och förklara detta för hyresvärden, om han bestrider det så vänder ni er till hyresnämnden i ert län.

Ursäkta att svaret dröjde. Prova gärna vår expressrådgivning nästa gång för extra snabbt svar!

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Fel i fastighet (464)
2021-07-27 Felaktig area vid fastighetsköp
2021-07-27 ger fel i objektbeskrivningen rätt till ersättning?
2021-07-26 Hur kan jag kräva prisavdrag från säljaren, då fastighetsköpet inte stämmer med köpeavtalet?
2021-07-13 Dolt fel i fastighet, kakel- och klinkerplattor lossnar?

Alla besvarade frågor (94605)