Dotter behöver hjälp med kontakt med myndigheter och försäkringsbolag.

2017-08-24 i AVTALSRÄTT
FRÅGA
HejJag undrar hur jag får en giltig fullmakt för min dotter som är nitton år och har funktionsnedsättning ADD (adhd) ska användas i kontakt med myndigheter försäkringsbolag osv. Mvh Ann-charlott
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Det låter för mig som att det bästa är att ansöka om att bli god man för din dotter. En god man kan hjälpa till med att bl.a. bevaka någons rätt och förvalta egendom, vilket skulle underlätta för dig att hjälpa till med just den typen av ärenden som du beskriver. Man kan välja att precisera befogenheterna för den gode mannen eller hålla det generellt, men alla handlingar kräver samtycke från din dotter, även de som faller inom befogenheten.

Vill du ansöka om godmanskap så bör du kontakta överförmyndarverksamheten i din kommun, de hjälper dig med ansökningsblankett m.m.

Hoppas att svaret hjälpte dig och att allt går bra!

Rickard Essung
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?