Bodelningsavtal fastighet

2017-03-09 i Bodelning
FRÅGA
Hej Min son och svärdotter ska skilja sig och de planerar att svärdottern ska överlåta deras fastighet på min son.Fastigheten inköptes för 4 år sedan för 580 000 kr och är idag värderad till 1200 000 kr det finns ett lån på 800 000 kr som är taget till ombyggnation. Hur gör de för att det inte ska bli någon skatt vid överlåtandet
SVAR

Hej!

Vad trevligt att du hittat till oss på Lawline!

Vid skilsmässa och överlåtelse av fastighet är det viktigt att upprätta ett bodelningsavtal. De ska alltså inte blanda in gåvobrev eller köpekontrakt här. Då blir överlåtelsen också skattefri. Bodelningsavtalet skickas sedan till Lantmäteriet för registrering (överföring) av hela lagfarten på svärdottern.

Våra jurister kan hjälpa till med upprättandet av bodelningsavtal, eller så kan ni använda vårt avtalsverktyg. Hur mycket det kostar och hur ni går till väga kan du läsa om genom att klicka här. Det finns beskrivningar i avtalsverktyget, men om det ändå uppstår oklarheter finns det högermarginalen kontaktmöjligheter till våra jurister.

Med vänliga hälsningar

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2875)
2021-09-24 Vem får lägenheten vid upphörandet av ett samboförhållande?
2021-09-24 Vem får lägenheten vid en separation?
2021-09-22 När något har trätt istället för den enskilda egendomen
2021-09-20 Vad ska ingå i bodelning mellan sambor?

Alla besvarade frågor (95850)