Avhjälpande av fel - lokal

2017-01-16 i Fel i fastighet
FRÅGA
Hej, Jag hyr en lokal där jag bedriver nagelvård. Där har ett fotbad läckt och orsakat en vattenskada. Mitt försäkringsbolag säger att de ansvarar för byte av mattan men att skadorna under ska hyresvärden stå för. Hyresvärden säger att de inte ska stå för något, vad gäller?Vänliga hälsningar LisaLisanails@hotmail.se
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det åligger din hyresvärd att se till att lokalen är i brukbart skick för det avsedda ändamålet. Dock är bestämmelserna dispositiva, innebärande att inskränkningar i avtalet kan ha gjorts. Jag skulle därför rekommendera dig att se över det avtal du träffat med din hyresvärd för att se om några sådana inskränkningar har gjorts. Därefter kan du även kontakta hyresnämnden för att se om de kan hjälpa dig närmre med dina problem (http://www.hyresnamnden.se/). Eftersom försäkringsavtal skiljer sig ifrån olika bolag rekommenderar jag dig även att läsa igenom det avtal du träffat med försäkringsbolaget för att se vad som regleras närmre där gällande skador på lokal.

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Amanda Strömblad Larsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Fel i fastighet (473)
2021-09-09 Har jag rätt till ersättning för uppkomna kostnader till följd av ett försenat tillträde?
2021-09-08 Vem är ansvarig för fel i fastighet som hittats efter köpet?
2021-08-31 Fuktskada - dolt fel?
2021-08-31 Läckage vid fönster, dolt fel?

Alla besvarade frågor (95758)