Är arbetsgivarens agerande okej?

FRÅGA
En arbetsgivare lockar över en person inom byggbranschen från en fast anställning med löfte om intressant jobb och högre lön. Men efter 6 månader sägs den anställde upp pga arbetsbrist. Vid MBL-förhandlingen erbjuder arbetsgivaren endast en månadslön och ingen annan kompensation med hänvisning till "den korta anställningstiden" (vilken ju är en konsekvens av arbetsgivarens agerande). Får man gör så?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline!

Din fråga handlar mer om etik och moral än om lagen i sig. Det finns nämligen inte någon bestämmelse som skyddar arbetstagare som självmant har sagt upp sig från en fast anställning och som tagit ny anställning och därefter blir uppsagd pga arbetsbrist. Såvida det inte fanns något avtal mellan arbetsgivaren och arbetstagaren som utlovade en viss tid? Det framgår dock inte av frågan, så jag antar att svaret dessvärre är nej. Att det sedan kan anses som ett omoraliskt agerande från arbetsgivarens sida i det här fallet är beklagligt, men jag är rädd för att jag inte kan hjälpa dig.

Du är mer än välkommen att höra av dig till Lawline i framtiden med fler frågor!

Allt gott!

Sara Welin
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Uppsägning och avskedande (1853)
2021-09-24 Vad gäller för timanställda?
2021-09-22 Uppsägningstid för arbetstagare med lönebidrag
2021-09-22 Kan min arbetsgivare avsluta min provanställning då vi kommit överens om föräldraledighet?
2021-09-20 Felaktig uppsägning av behovsanställning?

Alla besvarade frågor (95852)