Ändring av arbetsuppgifter

2017-02-24 i Övrigt
FRÅGA
Hej! Jag känner en person som jobbar som städare på ett bolag. Han har sedan två år tillbaka tilldelats 24h i veckan för att städa en viss lokal. Förra veckan så meddelade man från "toppen" att dessa timmar kommer att minskas med 7 men att man väntar sig samma resultat, dvs. samma yta ska städas på 17h på samma sätt som tidigare. Arbetsgivaren hänvisar till att man har någon typ av modell som räknar ut hur mycket arbete som krävs för en viss lokal och att man använt sig av denna modell vid den nya beräkningen. Är det ens tillåtet att göra denna typ av ändring i någons arbete? Mvh,Mikael
SVAR

Hej och tack för att du vände dig till Lawline med din fråga!

Det korta svaret på din fråga är ja. En arbetsgivare har rätt att tilldela en arbetstagare arbetsuppgifter och kräva att dessa utförs på det sättet som arbetsgivaren beskrivit. Att personen inte klarar av att utföra uppgiften på detta sätt betyder dock inte alls att arbetstagaren kan sägas upp.

Hoppas att svaret hjälpte och tack än en gång för att du vände dig till Lawline med din fråga!

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1919)
2021-07-31 Får en arbetsgivare boka in extra pass utan den anställdes godkännande?
2021-07-29 Nekad jobb på grund av brottsmisstanke
2021-07-27 kan arbetsgivare göra avdrag för arbetskläder?
2021-07-26 särbehandling ålder vid anställning

Alla besvarade frågor (94627)