Advokat som går utanför sina linjer

2017-01-31 i Bodelning
FRÅGA
Hejsan,Är det normalt att min advokat träffar min exman för att prata om bodelning?Vi har en stor konflikt bakom oss med misshandel osv som min advokat har vetskap om.Det känns som han säger och gör som min exman föreslår.(Jag skriver för min svägerskas räkning)Kan ni vara snälla och klargöra detta för vi anser att detta verkar oacceptabelt att advokaten träffar exmannen?
SVAR

Som utgångspunkt som ombud tillika advokat ska man utgå från klienten i sitt teende. Att han på eget bevåg kontaktar din exmake trots att du så som anlitande klient ej önskar låter märkligt. Självklart beroende på vad avsikten med mötena är, kanske att han försöker få till en lösning, men om du har motsatt dig detta bör han som ombud också lyssna på dig, om inte annat kanske ett entledigande av hans roll kan vara för handen.

Vänligen,

Martin Persson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2872)
2021-09-20 Vad ska ingå i bodelning mellan sambor?
2021-09-19 Jämkning vid bodelning vid äktenskapsskillnad
2021-09-18 Om vi skiljer oss och skriver bodelningsavtal, men sedan gifter oss igen, gäller bodelningsavtalet eller blir våra tillgångar giftorättsgods?
2021-09-18 Bouppteckningen

Alla besvarade frågor (95762)