Verkan av överlappande testamenten

2017-07-14 i Testamente
FRÅGA
Hej jag behöver verkligen er hjälp, det gäller inte mig utan min samboJag har olika testament och undrar verkligen vad som gäller, det ena är från hans mamma när hon var gift med min sambos (plast) pappa, han kom in i bilden när min sambo var 7-8 år, hans mamma avled 2004 och de har ju då ett testamentSen har han gift om sig och skrivit ett nytt testament med den frun som han har nu, och då undrar jag såklart hur det testamentet mellan honom och min sambos mamma står nånstans???Jag kan skicka foto på de båda testamenten om ni har en mail som jag kan skicka det tillMed vänlig hälsning en orolig sambo till en genomsnäll kille :)
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline!

Det är svårt att svara på din fråga utan att se själva testamentena. Det finns möjligheter för någon som genom testamente fått egendom och det inte står något om att denna ska vara enskild och inte får testamenteras, att testamentera bort den till någon annan via ett nytt testamente. Men detta beror som sagt på hur det står i testamentena.

Vill du prata med en juriststudent om ditt ärende kan du kontakta oss på 08-533 300 04 mån-fre 10-16 för gratisrådgivning. Det finns dock tyvärr ingen möjlighet att skicka bilder på testamentet till rådgivaren då vi enbart arbetar utifrån frågorna som ställs.

Vill du istället att någon sätter sig in i ditt ärende ordentligt kan du anlita någon av våra jurister för hjälp med detta. Juristerna tar 1677,50 kr/h och ni kan avtala om ett fast pris för ditt ärende.

Tyvärr går det som sagt inte att säga så mycket mer utan att se testamentena och vad de innehåller.

Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag!

Med vänliga hälsningar,

Anonym Anonym
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Testamente (2931)
2021-09-21 Kan jag villkora mitt testamente?
2021-09-18 Vem kan bevittna mitt testamente?
2021-09-13 Kan arvsklasserna påverka möjligheten att skriva testamente utefter egna önskemål?
2021-09-09 Ex-sambons mor skrev testamente i Schweiz

Alla besvarade frågor (95767)