Vart och hur kan jag anmäla polisen?

2017-04-01 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
Hej, är ett brottsoffer som blivit utsatt för att polisen lagt ned alla anmälningar som gjorts emot gärningsmannen och polisen har lekt försvarsadvokat åt gärningsmannen. Hur gör man för att få rätsida på problemet? Skall man stämma staten? Och i så fall hur går det till?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När det gäller att göra en anmälan mot Polisen, det vill säga en myndighet, så kan du göra en anmälan till JO. Denna anmälan kan du göra direkt på JO’s hemsida, här. Anmälan ska innehålla bland annat vilken myndighet anmälan riktar sig mot, i detta fall Polismyndigheten, en beskrivning av händelsen och så vidare. Du kan även hänvisa till det diarienummer du fått när du gjort dina polisanmälningar, de börjar oftast med ”5000-K…”.

Du kan dessutom ringa till Polisens kontaktcenter (Telefonnummer 11414) så brukar de kunna koppla dig vidare till någon som tar emot anmälningar mot just poliser.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Vänligen,

Frida Larsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2638)
2021-07-27 Vad ska jag göra om jag utsätts för olovlig identitetsanvändning och förtal?
2021-07-25 Ny lag om störande musik
2021-07-25 Vinna mål i domstol
2021-07-21 Får jag flytta min f.d. partners kvarlämnade egendom?

Alla besvarade frågor (94270)