Vad ska man göra om man har blivit anklagad för att ha begått ett brott?

2017-06-30 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
HejJag har blivit anklagad i måndags för att jag har hotat min syster och puttat henne och hotat med tillhygge. Jag satt i mitt eget kök när polisen kom. Dem stöd utanför porten och såg den genom fönstret på 3 vån. Jag sa till henne att grejerna stod i trappen. Och sen stod en halvtimme utanför porten och sen kom polisen upp. Vad ska jag göra har ej gjort nått
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Väljer åklagaren att väcka åtal mot dig är det inte mycket du kan göra. Du kommer i sådant fall att få en stämningsansökan delgiven till dig med information om den fortsatta processen. I en eventuell huvudförhandling kommer vittnenas vittnesmål samt din och målsägandens (din syster) syn på situationen att värderas som bevismaterial. En åklagare väljer dock vanligtvis bara att väcka åtal om det finns tillräckligt med bevisning för det. Endast ord mot ord anses normalt inte vara tillräckligt.

_____________________________________________________________________________________________

Om du anser att situationen fortfarande är oklar är du välkommen är du välkommen att återkomma på min mail anna.hovstadius@lawline.se.

Med vänlig hälsning,

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2661)
2021-09-13 Om en lagstiftning hinner upphävas mellan den tiden brottet begicks till det att rättegång hålls, kan man ändå bli dömd?
2021-08-31 Kan en avvikelse från en säkerhetsföreskrift vara brottsligt?
2021-08-31 Vad innebär utom rimligt tvivel?
2021-08-30 Barnpornografi - video

Alla besvarade frågor (95740)