Vad ska jag göra när polisen påstår att jag kört bil, men att jag inte gjort det?

2019-07-25 i Trafikbrott
FRÅGA
Hej, polisen tog mig utanför en affär, påstod att jag kört vilket jag inte gjort. Fick skjuts av en vän som tyvärr stack när jag va inne o handlade. Fått reda på att han inte hade körkort därför gick han. Jag har inte haft bilen igång o satt inte i bilen när dom kom. Dom beslagtog min bil o påstår att jag kört. Känner mig helt maktlös eftersom den kvinnliga polisen som inte var i tjänst påstår att jag kört, hon ljuger o jag vet inte hur jag ska göra.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

Om du nekar till den olovliga körningen kommer ärendet att överlämnas till åklagare som tar beslut om det ska väckas åtal mot dig. Om åtal väcks har åklagaren bevisbördan för att framlägga sådan bevisning att det är ställt utom rimligt tvivel att du begått brottet. För att bevisa brottet kan bland annat vittnen användas. En polismans vittnesmål har ofta ett högt bevisvärde. Det du kan göra är om du har annan bevisning som kan hjälpa till att väcka tvivel; t.ex. vittnen som kan vittna om att du inte körde, eller att din vän träder fram och erkänner att det var han som körde.

Vänligen,

Dennis Lavesson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
P Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-26 12:02
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Trafikbrott (807)
2019-10-17 Vad är straffet för ägaren av ett fordon som körs utan licens?
2019-10-16 Hur länge finns man registrerad i belastningsregistret för olovlig mopedkörning?
2019-10-10 Vad kan man förvänta sig för påföljd vid olovlig körning med moped?
2019-10-10 Är ett utländskt körkort giltigt i Sverige?

Alla besvarade frågor (73826)