Uppge tillgångar vid äktenskapsskillnad

2017-03-17 i Äktenskapsskillnad
FRÅGA
Måste båda parter skriftligt uppge sina tillgångar inför varandra i ansökan om skilsmässa innan dokumentet skrivs under av dem? ..... varmt tack för svar ....
SVAR

Hej och varmt välkommen till Lawline!

För att kort och koncist besvara din fråga krävs det inte att ni, vid ansökan om skilsmässa, redovisar för era tillgångar och skulder. Ansökningsblanketterna för en skilsmässa hittar du här och som du kan se i de två olika blanketterna krävs det inte att ni uppger era tillgångar.

Däremot krävs det vid en framtida bodelning att ni uppger era tillgångar och skulder. Detta eftersom huvudregeln är att en bodelning skall företas när makar skiljer sig. Vid en bodelning är en ytterligare huvudregel att giftorättsgodset ska delas lika mellan er och då måste ni uppge era tillgångar och skulder för att det ska kunna ske .

Jag hoppas att jag har besvarat din fråga och har du någon ytterligare fundering är du varmt välkommen att kontakta oss på info@lawline.se eller boka tid med en av våra erfarna jurister. Ha en trevlig helg!

Mvh,

Oskar Paladini Söderberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Äktenskapsskillnad (1070)
2021-07-26 Hur fördelas makarnas egendomar vid skilsmässa?
2021-07-26 Kan min man jämka en kontantinsats på vår lägenhet vid en bodelning?
2021-07-21 Vid vilken tidpunkt avgörs egendomsförhållandena?
2021-07-20 Vad händer med den ena makens skulder vid en skilsmässa?

Alla besvarade frågor (94333)