Underskrift vid mottagande av paket

2019-09-30 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
Jag skulle få ett paket från Schenker med hemleverans. Dom ringde mig för att se om jag va hemma och sa att dom skulle komma om en stund. När han sen kommer med mitt paket säger han att han har skött underskriften redan, för att han är på väg hem. Jag måste ju skriva under. Har han då förfalskat min underskrift? Det är väl olagligt?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När man tar emot ett paket från Schenker vid hemleverans så ska den som tar emot paketet skriva under en blankett. Detta gör Schenker för att bekräfta att mottagaren har tagit emot paketet. Chauffören får inte och ska inte enligt Schenkers regler skriva under blanketten istället för mottagaren.

Om det är så att han skrev under blanketten med ditt namn och förfalskat din underskrift så är han gjort något olagligt. Det kan dock vara så att han skrev under blanketten med sitt namn, och då har han inte förfalskat din underskrift eller gjort något olagligt. Han kan däremot ha begått fel i sina arbetsuppgifter.

Vill du kontrollera detta så skulle jag råda dig att kontakta Schenker och fråga dem om vems underskrift som finns på blanketten.

Vänligen,

Claudia Lienert
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå39 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-10-01 08:14
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2216)
2019-10-19 Brottsligt att propagera för att något ska avkriminaliseras?
2019-10-17 Vad kan jag göra om jag vill att en person slutar kontakta mig?
2019-10-15 Var vänder man sig om man önskar besöka en person i fängelse?
2019-10-12 Hur ska man agera när grannar bråkar?

Alla besvarade frågor (73826)