FrågaFAMILJERÄTTUnderhåll29/06/2015

Underhållsbidragets storlek

Hej.

Ang underhållsbidrag. Min dotter är nu 6 år hennes pappa tjärna tre gg så mycket mer än mig. Har försökt och räkna ut hur mycket han behöver betala men lyckades inte så bra. Han räknar ut den lägsta som fk har och min dotter är hos honom 8-10d. I månaden. Vilket han räknar bort så underhåll som jag får ut från honom är knappt 1000kr. Han bor i ett hus med sin nya och kläder har vi varsitt håll medicin kostnader är det jag jackor mm som jag står för. Hur mycket har jag rätt till för underhåll egentligen?

Är tacksam för allt hjälp och svar.

Lawline svarar

Hej!

Underhållsbidrag beräknas med utgångspunkt från barnens behov. Det är alltså detta som avgör hur mycket som ska betalas till den underhållsberättigade parten. Underhållets storlek bestäms alltså inte bara av den underhållsskyldige förälderns inkomst - utan främst av hur barnets behov ser ut.

Om det är så att ni inte kan komma överens om hur stort underhållsbidraget ska vara får ni vända er till domstol så att dessa får avgöra hur stort bidraget ska vara.

Tack för att DU vänder dig till Lawline!

Vänligen,

Alfred BrandtRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Familjerätt och Underhåll? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000