Umgängesrätt

2017-03-31 i FAMILJERÄTT
FRÅGA
Hej hade frågat om min flredetta hade ingen inkomst och boende. Men har hon rätt att ha barnen med sig när hon inte har inkomst och boende ? Är det rätt att barnen bor hos hennes mamma med henne? Och nu tänkte jag ha semester men får inte åka ned barnen ner en vecka! Hur gör jag?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag utgår från att barnen bor med deras mamma, och att du har umgängesrätt. Barnets föräldrar har ett gemensamt ansvar för att barnets behov av umgänge med en förälder som barnet inte bor tillsammans med så långt möjligt tillgodoses. Om du tycker att umgänget mellan dig och dina barn inte tillgodoses, råder jag dig att föra talan i domstol så att rätten kan besluta om umgänge och du på så sätt kan få möjlighet att ta med barnen på semester.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Vänliga hälsningar,

Andrea Sedvall
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (3641)
2021-07-31 Kan jag flytta utomlands med mitt barn?
2021-07-30 Om sambo ej flyttar ut enligt överenskommelse?
2021-07-28 Hur ska kostnaderna för barnets aktiviteter fördelas mellan skilda föräldrar?
2021-07-27 Mor och far-förälders möjlighet att ge gåvor och träffa sina barnbarn

Alla besvarade frågor (94634)