Testamente till gemensamt barn

2017-05-08 i Testamente
FRÅGA
Hejmin man och jag har tecknat ett äktenskapsförord där det står att all min egendom ska vara min enskilda egendom vari andra maken således ej har giftorätt. Vi har en gemensam dotter, och min make har en son sedan tidigare. Mitt önskemål är att mina egna tillgångar, ska tillfalla vår gemensamma dotter. Om jag dör före min man och han ärver mig, så blir det ju ändå så att mina tillgångar i slutänden tillfaller även hans son? Är enda lösningen på detta att jag skriver testamente att min dotter ärver mig helt och hållet? Eller hur löser jag detta?mvhLidia Sjöholm
SVAR

Hej!

Som du redan är inne på så torde ett testamente vara den bästa lösningen på problemet. Innan du avlider kan du upprätta ett testamente för att reglera hur din egendom ska fördelas när du dör. Testamentet ska vara skriftligt samt bevittnat av två personer som inte direkt eller indirekt ska ärva i testamentet, detta följer av 10 kapitlet 1 § ärvdabalken.

Med vänlig hälsning,

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Testamente (2893)
2021-07-23 Hur ska jag meddela arvingar om ett testamente, och när kan de senast motsätta sig testamentet?
2021-07-19 Do you need a testament in Sweden?
2021-07-18 Är ett testamente bindande om man upprättat det själv?
2021-07-18 Kan syskon lämnas arvslösa?

Alla besvarade frågor (94235)