Räntefritt lån till ett syskon men inte till det andra

2017-07-28 i FAMILJERÄTT
FRÅGA
Jag önskar svar på den här frågan:HejMin fru och jag har 2 söner gemensamtVi har lånat ut pengar (1.500 000:-) till vår ene son, Thomas, räntefritt och som han avbetalar på varje månad. På det viset tjänar han räntekostnaderna.Frågan är om inte den andre sonen, Magnus, blir felfördelad då. Bör vi kompensera honom och i så fall med hur mycket.Hälsningar
SVAR

Hej och tack för att ni vänder er till Lawline med er fråga!

Det finns ingen rättslig regel som säger att föräldrar måste behandla sina barn ekonomisk lika när det t ex gäller att låna ut pengar. Jag uppfattar det precis som er att det är förmånligt för Thomas att han fått ett lån räntefritt av er jämfört med om han skulle ta ett banklån, men om ni vill kompensera Magnus, som inte fått ett liknande lån av er i dagläget, måste ni själva avgöra.

Vänligen,

Hanna Rappmann
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (3641)
2021-07-31 Kan jag flytta utomlands med mitt barn?
2021-07-30 Om sambo ej flyttar ut enligt överenskommelse?
2021-07-28 Hur ska kostnaderna för barnets aktiviteter fördelas mellan skilda föräldrar?
2021-07-27 Mor och far-förälders möjlighet att ge gåvor och träffa sina barnbarn

Alla besvarade frågor (94564)