Påverkar fortkörningsböter gallringstiden?

2019-09-30 i Påföljder
FRÅGA
Hej! Jag har dessvärre hamnat i belastningsregistret och detta kommer försvinna om 5 år. Nu hamnade jag i fartkontroll och fick 2400 kr i böter. Påverkar detta straff tiden om förlängning av gallring?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Uppgifter som förs in i belastningsregistret finns kvar där en viss tid. Hur länge uppgiften finns kvar i registret beror på påföljden som man har fått och eventuella efterkommande straff.

I din fråga skriver du att du din uppgift i belastningsregistret kommer att försvinna om 5 år. Och nu efter det tidigare straffet, så har du fått fortkörningsböter. I normala fall så försvinner inte den gamla uppgiften (det gamla straffet) förrän den nya uppgiften (senast tilldelade straffet) gallras bort, men penningböter är undantagna från denna regel.

Detta innebär att fortkörningsböter inte påverkar gallringstiden för andra uppgifter. Ditt nya straff påverkar därmed inte gallringstiden för ditt tidigare straff. Tiden för det tidigare straffet kommer inte att förlängas.

Vänligen,

Claudia Lienert
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå28 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com tack för din förståelse
2019-10-01 08:13
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Påföljder (1099)
2019-10-17 Kan man bli av med vårdnaden för sitt barn om man begår brott?
2019-10-06 Vad definieras som återfall i brott och när beaktar domstolen detta?
2019-10-05 Påföljd för bilförare med narkotika i kroppen
2019-10-04 När försvinner en prick ur belastningsregistret för en person under arton år?

Alla besvarade frågor (73826)