Narkotika i blodet och brev från rätten, vad händer nu?

2017-05-15 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
För ungefär en månad sedan så blev jag tagen av polisen efter en utekväll och hamnade i fyllecell. Sedan gick jag på ett förhör då det hade visat sig att jag hade kokain i blodet. Blev helt chockad då jag absolut inte håller på med något sånt. Så jag nekade givetvis. Men nu för ett par dagar sedan fick jag hem ett brev då jag ska till rätten. Vad kan nu hända?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag tolkar din fråga som att brevet kallar dig till domstol p.g.a. att du hade narkotika i blodet. Möjligtvis är det så att du blivit åtalad för brott, då borde det finnas en kallelse till rättegång med tillhörande svarsbrev, en så kallad delgivning. Du bör isåfall skriva på den och skicka in den till domstolen samt infinna dig där på den tid som är angiven. Om du inte kommer kan du bli skyldig att betala vite, bli hämtad av polisen eller i vissa fall häktas. Om du inte har möjlighet att komma bör du kontakta domstolen.

Mer information finns på Sveriges Domstolars hemsida här.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Med vänlig hälsning,

Michael Butler
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2642)
2021-07-31 Vad ska jag göra när jag har blivit utsatt för ett brott?
2021-07-31 När en husrannsakan får genomföras
2021-07-30 Kan kungen åtalas?
2021-07-29 Griftefridsbrott

Alla besvarade frågor (94587)