När ska man gå vidare med en orosanmälan?

2020-07-31 i Barnrätt
FRÅGA
Hejsan! Behöver tips på vad jag ska göra! Idag när jag fick hem min dotter från sin pappa, så hade hon ex antal rivmärken i ansiktet, även 2 på hennes ben. Såg ut som om det var från ett djur. Hon har även ett blåmärke vid nyckelbenet/halsen.. Pappan påstår att hon rivit sig på rosor, och trillat av en cykel. Bör jag göra en orosanmälan?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Jag tolkar din fråga som att du upptäckt ett antal riv- och blåmärken på din dotter efter ett besök hos sin pappa och du därmed undrar ifall du ska gå vidare med en orosanmälan.

Generellt rekommenderas alla att anmäla misstankar om att barn far illa till socialtjänsten. Då det däremot inte framgår särskild detaljerad information kring händelsen m.m. har jag svårt att uttala mig om vad som vore lämpligt i just ert fall. Skulle det vara så att du nu eller efter upprepade tillfällen misstänker att någonting inte står rätt till bör du enligt min rekommendation gå vidare med en orosanmälan för att utreda situationen.

Hoppas att du fått svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar,

Nicolina Abaas
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Barnrätt (1647)
2021-03-02 Hur kommer vi överens om kostnader vid växelvis boende?
2021-02-28 Byte av skola vid gemensam vårdnad
2021-02-28 Kostnadsfördelning vid umgängesresor
2021-02-28 Samarbetssamtal med någon annan än en förälder

Alla besvarade frågor (89853)