Kan mina syskon göra anspråk på min avlidne fars tillhörigheter när min mor är i livet?

FRÅGA
Min far har gått bort, min mor lever i samma lägenhet med alla tillhörigheter. Det finns inga tillgångar, bara deras personliga saker! Kan någon i syskonskaran göra anspråk på några saker i lägenheten?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga.

Jag förutsätter att dina föräldrar var gifta och att alla dina syskon är gemensamma barn till dina föräldrar. När en make dör så tillfaller kvarlåtenskapen (lägenhet, tillgångar och personliga saker) den efterlevande maken, d.v.s. din mor, enligt 3:1 Ärvdabalken. Du och dina syskon kommer ha rätt till efterarv, vilket innebär att ni alla har anspråk på kvarlåtenskapen först när er mor avlider. Det innebär i ditt fall att ingen av dina syskon kan göra anspråk på sakerna i lägenheten så länge som din mor är i livet.

Jag hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen,

Malcolm Hamilton
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå Jag 11driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-26 15:09
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (751)
2019-10-17 Fick mindre arv än förväntat, var tog pengarna vägen?
2019-10-15 Överlåtelse av arv till annan
2019-10-13 Ärv för barn bosatta utomlands
2019-10-07 Arvskatt vid arv från Storbritannien?

Alla besvarade frågor (73804)