Kan min man som bor i Marocko skriva ett intyg om att han vill skiljas?

2017-08-22 i Äktenskapsskillnad
FRÅGA
Hej!Jag gifte mig för närmare 6 år sedan med en man som inte varit i Sverige sen dess. Han är medborgare i Elfenbenskusten och bor i Marocko. Finns det någon möjlighet att han kan skriva ett intyg om att han vill skiljas, signera från sitt land och skicka hit. Istället för att jag ska fylla i blanketten och skicka ditt och sen att han skickar tillbaka den hit.Eller finns det något annat sätt?Om han har svårt att få tag på personbevis kan han kopiera sitt pass och skicka det?Med vänlig hälsningJessica
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

På Sveriges domstolars hemsida finns en blankett att ladda ner för äktenskapsskillnad. Jag skulle rekommendera att han fyller i denna och sen skickar den till dig i Sverige. Då kan du fylla i din respektive del och sen lämna in den till tingsrätten där du bor.

Om du har några fler frågor är du välkommen att kontakta oss igen!

Oskar Forsberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Äktenskapsskillnad (1070)
2021-07-26 Hur fördelas makarnas egendomar vid skilsmässa?
2021-07-26 Kan min man jämka en kontantinsats på vår lägenhet vid en bodelning?
2021-07-21 Vid vilken tidpunkt avgörs egendomsförhållandena?
2021-07-20 Vad händer med den ena makens skulder vid en skilsmässa?

Alla besvarade frågor (94327)