Innebörden av att ett ärende inte är preskriberat

2017-03-02 i Preskription
FRÅGA
Hej! Det är så att jag skadade tummen under skoltiden för ett par år sedan (har ett ärr) och har nu sökt ersättning. Jag fick hem ett brev idag från Gjensidige och där står det "ditt ärende är inte preskriberat" och jag undrar vad som menas med det, är det ogiltigt nu eller vad? Skulle vara tacksam för svar.
SVAR

Hej

Tack för att du vänder dig till Lawline!

Att något är preskriberat innebär att en inte längre har rätt att framföra krav eftersom det har gått för lång tid. Preskriptionstiden, den tid inom vilken du får framföra ett krav, är i flesta fall 10 år. Eftersom ditt ärende inte är preskriberat än, innebär det att du fortfarande har rätt att kräva ersättning för skadan du led i skolan. Gjensidige är ett försäkringsbolag som verkar vara engagerat i din skadehändelse på ett eller annat sätt. Du bör kontakta dem och se hur du kan gå tillväga för att få ersättning för skadan på tummen.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Bästa hälsningar

Ahmet Ercin
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Preskription (602)
2021-09-17 Preskriptionstid på fordringar
2021-09-07 När försvinner en skuld hos inkasso?
2021-08-29 När preskriberas ett borgensåtagande?
2021-08-17 När preskriberas en skuld?

Alla besvarade frågor (95746)