Hur återkallar man ansökan om skilsmässa?

Jag vill återkalla ansökan om skildmässan.. Jag ångrat mig, varit upprörd och visste inte vad jag gör.. Hur gör jag? Tack

Lawline svarar

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

För att svara på din fråga kommer jag att gå in i Äktenskapsbalken(ÄktB). Jag förutsätter att det endast är du som har ansökt om skilsmässan och att en skilsmässa inte fullbordats.

Skicka ett meddelande till tingsrätten

Du kan skriftligen underteckna och skicka ett meddelande till tingsrätten om att du ångrat dig. Din make/hustru kommer ändå att kunna pröva om skilsmässa ifall denne skulle vilja det, men om den inte vill pröva skilsmässan så kommer det inte att ske(14:1 ÄktB).

Om ni hade betänketid kan det räcka att göra ingenting

Om ni har barn eller om ni är överens om att ha betänketid så måste man vänta ut betänketiden innan man kan skilja sig. Har ni betänketid så måste ni efter att tiden gått ut återigen ansöka om skilsmässa för att den ska gå igenom, gör ni inte det så förfaller den av sig själv.

Jag hoppas att du fick svar på din fråga!

Vänligen,

Daniel SandströmRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Familjerätt och Äktenskapsskillnad? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000