Får man bidrag när man sitter häktad?

2020-12-13 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
Min sons advokat ringde mig och framförde en hälsning till mig att rättgångar mot honom börjar nu.Hon fråga om jag skulle köpa kläder och rakapparat åt honom. Men han har gjort ett stort grovt bedrägeri mot mig och urkundsförfalskning. Får ha inte nåt bidrag när sitter han sitter häktad. Då kan hans advokat handla kläder åt honom tycker jag.Det är inte rätt mot mig.
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När man sitter häktad utan sysselsättning får man ett bidrag från kriminalvården vilket motsvarar 90 kr i veckan.
Även om man inte skulle få något bidrag så har man inte som anhörig någon skyldighet att se till att personen har kläder och rakapparat inför rättegången om man inte vill. Kriminalvården kommer att tillse kläder och hygienartiklar.

Om du har ytterligare frågor är du varmt välkommen att återkomma till oss på Lawline!

Med vänlig hälsning

Klara Zethraeus
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2661)
2021-09-13 Om en lagstiftning hinner upphävas mellan den tiden brottet begicks till det att rättegång hålls, kan man ändå bli dömd?
2021-08-31 Kan en avvikelse från en säkerhetsföreskrift vara brottsligt?
2021-08-31 Vad innebär utom rimligt tvivel?
2021-08-30 Barnpornografi - video

Alla besvarade frågor (95757)