Får Kronofogden påbörja utmätning trots att jag överklagat?

FRÅGA
Hej!Jag har fått beslut på att kronofogden skall göra en utmätning på min A-kassa. Jag har dock överklagat detta beslut och undrar nu om kronofogden får inleda utmätningen så länge det pågår en utredning om detta? Med vänlig hälsning
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Även om du har överklagat beslutet så har Kronofogden rätt att inleda utmätning eftersom deras beslut gäller fram till att domstol fattat beslut. Ett sätt att undvika verkställighet av utmätning är att vid överklagandet är att begära inhibition. En annan möjlighet för att hindra verkställighet är att ställa en säkerhet. Om du inte begärt inhibition när du överklagade eller ställt en säkerhet så kan Kronfogden därför inleda utmätning även om det pågår en domstolsprocess.

Vänligen,

Hanna Rappmann
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?