Betala tv-licens för såld bostadrätt / Förhyrd bostadsrätt

2017-06-26 i TV-licens
FRÅGA
Hej!Min dotter har bott i Spanien i mer än två år och har nu flyttat tillbaka till Sverige.Hon hyrde ut sin bostadsrätt med inventarier och tv-box med tv. Efter ett år sålde hon lägenheten tiill de som hyrde. Nu har hon fått påminnelse och krav att betala Radiotjänst i mer än 2 år. Behöver hon betala kravet från Radiotjänst?MvhChrister
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som jag förstår din fråga får din dotter fortfarande betalningskrav från Radiotjänsten efter att hon har sålt sin lägenhet. Eftersom att hon inte längre bor i lägenheten eller äger denna har hon inte längre något ansvar för att betala radiotjänsten till denna. Därför rekommenderar jag er dotter att vända sig till Radiotjänsten och infomera de om ändringen som skett.

Även för perioden då lägenheten var uthyrd är det hyresgästernas ansvar att betala avgiften.

Om du har några ytterliggare frågor ber jag dig att återkomma!

Vänligen,

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom TV-licens (49)
2021-01-30 Kan man få en profil på facebook avstängd?
2019-11-21 Lawline svarar inte på skolfrågor
2019-04-28 Intrång i upphovsrätt
2018-11-16 Är det tillåtet att Radiotjänst tar ut avgift för tv licens som sträcker sig till 2019 när dom vet att licensen upphör 31/12-2018 ?

Alla besvarade frågor (94568)