Besvarar Lawline skoluppgifter?

FRÅGA
Hej! Jag behöver hjälp med en juridisk fråga som jag fått i skolan. Såhär lyder den: Wilhelm driver ett café med ett centralt läge i en lokal som han hyr. Affärerna går dock dåligt. En dag blir han kontaktad av en representant från kedjan 7- Eleven som vill köpa hans caféverksamhet inklusive hyresrätten. Syftet är att öppna en 7-Eleven-butik i lokalen. Hyrevärden vill emellertid inte lämna sitt tillstånd med hänvisning till att det i hyresavtalet står att "kaféverksamhet" ska bedrivas i lokalen. Frågan går till hyresnämnden. Hur skulle du argumentera där om du var ombud för Wilhelm och 7-Eleven respektive hyresvärden? Vad är det som gäller?
SVAR

Hej! Tack för visat intresse för Lawline.

Lawline är inte bara en juristbyrå. Lawline har också ett stort gäng vassa juriststudenter som vill hjälpa privatpersoner och företag med deras juridiska frågor på en ideell basis. Dessvärre omfattar detta inte skoluppgifter.

Ett tips är dock att titta i lagtext - där kan du hitta svar på många av dina frågor. Ett annat tips är att titta på snarlika frågor som vi på Lawline tidigare har besvarat. Lawline har en omfattande bas med tusentals besvarade frågor, där kan du hitta vägledning.

Stort lycka till!

Med vänliga hälsningar,

Sabrina Curan
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (409)
2021-05-18 Är det någon skillnad på ett utsökningsmål och ett utmätningsmål?
2021-05-09 Jag har fått för hög lön, måste jag betala tillbaka mellanskillnaden?
2021-04-30 Får en kreditgivare ta ut en förseningsavgift utöver påminnelseavgift och inkassoavgift?
2021-04-28 Ofullständig fråga

Alla besvarade frågor (93293)