Avlyssnad utan misstanke om brott

2020-08-31 i STRAFFRÄTT
FRÅGA
Hej Lawline .Min fru och jag har råkat utför en hemsk mardröm, den har pågått i 4 år ca.Vi är avlyssnad i våran lägenhet samt datorer och mobiler och fast telefoni.Detta är en mardröm som inte verkar ta slut.Dom som utsätter oss för detta är en polismyndighet.Vi vet inte vad som ligger till grund för detta, vi svävar i ett land utan lagar?!Avlyssning av oss som personer är oerhört förnedrande.Och det blir en mer konstigt när vi inte vet vad det handlar om???Vi är över 60 år och har inte begått något olagligt.Den omilda behandlingen är fruktansvärd, med frekvensomvandlare och hundpipor.Det skär i öronen samt ger huvudvärk och illa mående,Vid ett tillfälle så spräckte Polisen trumhinnan på mig.Vi har införskaffat mycket bevisning, för hjälp i en domstol eller dylikt.Två mycket olyckliga sjukpensionärer som behöver eran hjälp.
SVAR

Hej! Tack för att ni vänder er till Lawline med er fråga!

Regler om avlyssning av elektronisk kommunikation hittar vi i 27 kap rättegångsbalken.

Polisen får endast avlyssna personer som är skäligen misstänkta för ett specifikt brott. Det behöver finnas en konkret misstanke som med viss styrka talar för att personen har begått det nämnda brottet. Vid skälig misstanke om brott ska personen bli underrättad om misstanken vid inledande polisförhör. Det låter märkligt att ni inte har blivit underrättade om vad ni är misstänkta för. Jag råder er därför att kontakta polisen för att kunna reda ut situationen.

Om din trumhinna har råkat ut för en skada kan det även vara bra att låta en läkare undersöka ditt öra samt redogöra för de speciella omständigheter som enligt dina uppgifter råder i ert hem.

Hoppas att ni har fått svar på er fråga. Om ni har ytterligare frågor så är ni varmt välkomna att återkomma till oss på Lawline!

Majken Thörn
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (2592)
2021-04-16 Kan jag byta mitt målsägandebiträde?
2021-04-14 Får studentfest anordnas under covid-19?
2021-04-12 Hur får jag reda på vilken anstalt min son avtjänar sitt straff på?
2021-04-10 Ansökan om vapentillstånd/licens

Alla besvarade frågor (91411)