BLI JURIDISK RÅDGIVARE

Vill du omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken? Vill du hjälpa människor med juridiska frågor och problem? Vill du ha ett flexibelt och givande extrajobb under studietiden? Då är Lawline något för dig!

Som juridisk rådgivare hos Lawline ger du allmänheten rådgivning via vår webbtjänst. Vi får in över tre tusen frågor varje månad, och du väljer själv vilka frågor du vill svara på. Det gör att du kan bygga upp en bred praktisk allmänkunskap inom de flesta rättsområden. Du kan även välja att fördjupa dig inom dina favoritområden eller det område som du studerar för tillfället.

Förutom den praktiska erfarenheten av att ge juridisk rådgivning finns det en mängd fördelar med att vara rådgivare på Lawline.


 • Du har möjlighet att arbeta som avlönad rådgivare med våra betalande kunder som använder Lawline Premium och Lawline Express.
 • Du kan få en unik inblick i arbetslivet, värdefulla kontakter och jobberbjudanden från populära arbetsgivare.
 • Du får kontakt med andra Lawlinerådgivare och ingår i vårt stora nätverk. Vi ordnar regelbundet roliga och utvecklande träffar för våra rådgivare där du får chans att umgås med andra rådgivare och knyta nya kontakter.

För att bli rådgivare behöver du ha läst minst ett år på något av juristprogrammen i Sverige. Utöver det behöver du ha goda akademiska meriter, men framför allt behöver du vara intresserad av praktisk juridik. Det är givetvis kostnadsfritt att vara rådgivare.

Välkommen med din ansökan!


Vad säger våra medlemmar

 • "Lawline har fungerat som ett komplement till utbildningen där jag kan välja att besvara frågor inom det rättsområde jag läser för tillfället eller är särskilt intresserad av. Sedan några månader tillbaka arbetar jag extra som telefonrådgivare, där jag även muntligen tränas i att ge juridisk rådgivning och samtidigt dra in juridiska uppdrag till våra samarbetsbyråer."

  Josefine Högsander, stockholms universitet
 • "Som Lawlinemedlem får jag fantastiska kontakter med både andra Lawlinemedlemmar och arbetsgivare. Jag har exempelvis fått förmånen att genom Lawlines bemanningstjänst bli rekryterad till min drömarbetsgivare Åklagarmyndigheten. Jag arbetar nu extra som beredningsjurist på Riksåklagarens kansli inom IT- och straffrätt."

  Tobias Lindblom, Uppsala universitet
 • "Under min tid i Lawline har jag framför allt uppskattat att löpande få praktisk juridisk erfarenhet och att samtidigt göra skillnad för människor och företag som befinner sig i utsatta situationer. Samtidigt är det otroligt roligt och man lär sig saker som inte lärs ut i skolan. Genom Lawline arbetar jag även extra på företaget Moretime inom juridik och försäljning."

  Johannes Spansk, Stockholms universitet
Bli Lawlinemedlem

1 Du ansöker här och väljer samtidigt ett användarnamn.

2 Du får ett e-mail med en länk. Detta för att bekräfta att din e-mail är korrekt.

3 Du kompletterar din ansökan med vidare information och laddar upp exempelvis ditt cv.

4 Du besvarar två testfrågor som liknar de frågor som ställs av allmänheten på Lawline.se.

5 Din ansökan inklusive dina två testfrågor bedöms av projektledningen.

6 En projektledare genomför en intervju med dig

7 Du blir antagen till Lawline.
Mentorskap
Genom vårt mentorskaps-program kan du anmäla dig och få en en egen mentor som är verksam jurist inom det område du vill fördjupa dig i.
LÄS VIDARE >>