Avtala om när något ska ges bort

Skriv Samboavtal nu och inte när separationen är ett faktum!

Skriv ett juridiskt korrekt samboavtal helt själv genom Lawlines e-tjänst Avtalsrobot

Prova gratis

Att göra ett samboavtal on-line kostar 595 kronor

eller hör av er till kundtjänst 08-533 300 04 för att få hjälp

E-tjänsten för att upprätta samboavtal
Wow, vilken tjänst! Ingen aning om att det gick att göra juridiska avtalsdokument såhär på egen hand.
Anna Berggren
Högsta betyg från Anna Berggren
Lätt att använda, men jag körde fast och vände mig då till Lawlinechatten och fick hjälp på momangen så jag kunde göra klart avtalet. Riktigt bra faktiskt!
Lars G Andersson
Högsta betyg från Lars G Andersson
Med tanke på vad det kostade så kunde vi inte förvänta oss ett så välformulerat avtal.
Johnsson/Ståål (numera separerarde)
Fint omdöme från Johnsson och Ståål

E-tjänsten som gör det möjligt

Att skapa ett samboavtal och avtal generellt kan ofta vara krångligt och bli kostsamt. Därför har vi som den i högsta grad besökta webbplats i Sverige tagit fram en e-tjänst för att snabbt och enkelt sätta upp ett avtal för sambor som är helt juridiskt korrekt och dessutom till en bråkdel av kostnaden att anlita en juristbyrå eller advokatbyrå.

Att skriva online tar bara ett fåtal minuter genom att svara på frågor och fylla i det som efterfrågas i det förenklade formuläret som utformats av erfarna och kunniga Lawlinejurister. Om det krävs svar som inte kan besvaras under tiden formuläret fylls så finns det möjlighet att fortsätta senare genom funktionen “spara-och-fortsätt-senare”. När formuläret är ifyllt och betalning har genomförts så skickas ert färdiga och juridiskt korrekta avtal direkt till dig med e-post.

Hur är det möjligt? Egentligen så är det inga konstigheter alls. Många av de vanligaste avtalen är idag mer eller mindre standardiserade, dvs att de juridiska formuleringarna är lika. På så sätt så kan det göras ett upprättande av ett sådant dokument digitalt eftersom det bygger på samma sätt som när en jurist eller advokat ställer frågor som underlag för ett avtalsrupprättande.

Läs om en vanlig situation där samboavtal skulle varit bra att ha

Fredrik och Ann-Charlotte träffades på en semsterresa för drygt 10 år sedan. Efter att ha varit ett parförhållande i två år så bestämnde man sig för att flytta ihop. Ann-Charlotte var vid tillfället ägarinna till en centralt belägen och rymlig bostadsrätt i Norrköping. Fredrik som fortfarande bodde hemma hos sina föräldrar ägde vid den tidpunkten inte en bostad. Fredrik som däremot jämt har haft ett stort intresse för heminredning har under åren samlat på sig en hel del möblemang som Fredrik tog med sig när han flyttade in hos Ann-Charlotte. Allt eftersom åren gick så köpte dom båda möbler, en ny deluxe-säng, hemelektronik m.m. Varken han eller hon gick och tänkte på att en eventuell separation skulle kunna inträffa, och vem tänker på att separera när man lever i ett lyckligt samboförhållande. Till slut kom dagen då paret valde att gå skilda vägar, men något samboavtal fanns inte upprättat och därmed gäller Sambolagen. En Lag som gäller när två personer bor tillsammans i ett äktenskapslikt förhållande och delar hushållet. Sambolagen säger att om man separerar så ska de båda personerna dela lika på den egendom som finns i hushållet. Detta gäller oavsett vem som har stått för kostnaderna. Men däremot om den ena sambon redan äger en bostad som den andra sambon flyttar in i (precis som i Ann-Charlottes och Fredriks fall) då är bostaden undantagen sambolagen och kan inte tillgodoräknas som samboegendom. Men om sambor flyttar in i en ny bostad som den en sambon står som ägare till och finansierar så är den att betrakta som samboegendom. Sambolagen kan både vara knivig och svårtolkad så därför är det att rekommendera att skriva ett samboavtal i god tid innan separationen blir till verklighet.

Så här i efterhand är det lätt att vara efterklok och säga att ett samboavtal skulle ha upprättats innan tidpunkten fö när vi valde att skiljas åt, även om tonen emellan oss var vänlig och god genom hela separationsprocessen.
Fredrik och Ann-Charlotte
Avtalssignering med Bankid

Signera digitalt

I denna e-tjänst för avtal är det möjligt att signera samboavtalen digitalt med Bankid. Vid digital signering vidarebefordras samboavtalet till våran partner för digital signering. Efter att alla parter har signerat samboavtalet upprättas ett signeringscertfikat som gör samboavtalet juridiskt gällande.

Tryggt avtalsupprättande

Lita på oss när ni upprättar ert samboavtal

Alla våra avtal och andra juridiska handlingar som finns i vår e-tjänt för avtal är framtagna och säkrade av våra egna avtalsjurister. Webbsidan är en så kallad “säker webbplats” vilket betyder att all data som skickas in är skyddad och sekretessbehandlas. Vi använder endast säkra betalningsmetoder från välkända utgivare som kortbetalning med VISA eller Mastercard, Swish och Paypal.

En jurist hjälper er med ett avtalsupprättande för hand

OSÄKER? LÅT LAWLINES JURISTER HJÄLPA ER

Vill ni inte använda vår e-tjänst så hjälper en kunnig jurist er med att författa ert samboavtal.
Kontakta kundtjänst här eller ring 08-533 300 04 så hjälper dom er.

Ta mig vidare till e-tjänsten för avtalsskrivande on-line  

Copyright © 2005-2019 Lawline