Lawline söker jurist med 1-3 års erfarenhet


Om verksamheten
Vi gör juridiken enkel. Vi på Lawline vill förändra juristbranschen både för allmänheten och för jurister. Det gör vi på två sätt. Vi sänker trösklarna till juridiken och gör juridiken enkel och tillgänglig. Det här gör vi genom att erbjuda inledande juridisk rådgivning helt gratis. Vi ger juriststudenter en möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken. I dag består vår organisation av cirka två hundra skickliga rådgivare.

Lawlines webbplats lanserades 4 oktober 2005. I dag är Lawline Sveriges största juridiska webbplats med över 500 000 besökare varje månad, och vi hjälper tusentals människor med juridiska frågor varje år. I vårt frågearkiv kan du söka bland över 65 000 frågor och svar från juridikens alla områden. Vi erbjuder även rådgivning via betaltjänster för de fall när vår inledande gratisrådgivning inte räcker till.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en jurist till Lawlines Juristbyrå som idag består av åtta medarbetare. Som jurist på Lawline kommer du att arbeta brett med juridisk rådgivning inom ett flertal rättsområden men primärt agera som ombud vid tvister i domstol. Du kommer att rapportera direkt till Lawlines VD och till din hjälp ha några av Lawlines duktiga studenter som bistår dig med rättsutredningar m.m.

Vem är du?
Vi söker dig som har juristexamen, ett par års arbetslivserfarenhet och erfarenhet av att agera ombud i processer. Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Som person är du driven, självgående och ansvarstagande. Vidare är du noggrann, har en hög arbetskapacitet och lätt för att anpassa sig till nya förutsättningar. Då rollen innebär mycket klientkontakt är det viktigt att du är inkännande, kommunikativ och har en mycket god förmåga att bemöta människor på ett professionellt sätt.

Tingsmeritering eller motsvarande erfarenhet att hantera rättsprocesser är meriterande. Har du jobbat som rådgivare i Lawline är det självklart meriterande.

Du erbjuds
Du kommer att arbeta med kvalificerade juridiska frågor i en utåtriktad roll och ha många sociala kontakter i ditt arbete. Lawlines kontor är beläget i ljusa och charmiga lokaler i centrala Stockholm.

Placeringsort: Stockholm, Saltmätaragatan 5

Tillträde:
enligt överenskommelse

Tjänstens omfattning: 100 % (40 timmar/vecka)

Skicka din ansökan senast den 4 april 2019 till . Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. För frågor kontakta Robert Lindström, telefon: 076-313 64 49.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.