Lawline Göteborg blev finalister i Juridik SM 2016

För andra året i rad har rådgivare från Lawline gått till final i den prestigefulla tävlingen SM i juridik - det årligen återkommande mästerskapet som korar vilka juriststudenter som får kalla sig svenska mästare i juridik.

Förra året tog två rådgivare från Lawline Umeå, Elisabeth Leth och Tatiana Johansson, hem segern i mästerskapet. I årets final deltog Göteborgs regionansvarige Henrik Ärnlöv och rådgivaren Niclas Friberg. Denna gång räckte det inte hela vägen till vinst, men Henrik och Niclas gjorde en grym insats under finalen som hölls i Högsta Domstolen. Tävlingen är processinriktad och har pågått i olika etapper sedan februari. I finalen hölls rättegångsförhandling mellan finalisterna med domare från Högsta domstolen i juryn.

- Det var väldigt inspirerande och roligt att få chansen att plädera inför fem justitieråd från Högsta Domstolen på plats i deras förhandlingssal. Nervöst såklart men samtidigt väldigt kul och lärorikt. Att dessutom få lära känna och mäta sig med några av de duktigaste studenterna från andra universitet var också grymt roligt, berättar Henrik Ärnlöv.

Lawline är stolta och glada och säger stort grattis till Henrik och Niclas!