Ska jag ange om jag fått en böter i min visumansökan?

2019-10-31 i Myndigheter
FRÅGA
hej, jag studerade en termin på college i Kalifornien för 2 år sedan. jag hade en ölburk på öppen gata och fick böter som motsvarade 3000 SEK. jag var över 21 så böter var mitt enda straff. jag undrar nu om detta syns i mitt register på något sätt? Jag ska ansöka om turist-visum i australien och där måste man besvara frågan om man begått något tidigare brott. Jag vill inte "ljuga" och riskera att mitt visum inte godkännes men jag vill inte heller skriva ja, om det nu inte syns i något register av samma anledning.
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga.

Jag kan tyvärr inte svara på hur en böter registreras i USA, men jag kan förklara hur det ser ut i Sverige. En böter registreras i polisens belastningsregister och finns kvar i fem år, enligt 17 § 9p lag om belastningsregister. Jag misstänker att de australiensiska myndigheterna vill veta om du straffats för allvarligare brott än en böter. Jag tror därför att det inte kommer vara några problem om du inte anger detta, men för att vara på den säkra sidan rekommenderar jag dig att kontakta ambassaden eller en turistbyrå.

Jag hoppas du fått svar på din fråga.

Vänligen,

Malcolm Hamilton
Fick du svar på din fråga?
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Myndigheter (295)
2019-12-08 Vem ska försörjningsstöd betalas ut till?
2019-11-30 Frågor rörande besök av anhörig på anstalt
2019-11-29 Får arbetsgivaren begära utdrag ur ditt belastningsregister?
2019-11-26 Får en person som ifrågasatts som jävig själv delta jävsbeslutet rörande sig själv samt hennes närmaste chef?

Alla besvarade frågor (75599)