FrågaEKONOMIÖvrigt18/03/2013

Ekonomiskt bistånd

Jag blir snart 20år och min mamma vill inte ha mig hemma längre pga penga brist samma gäller min pappa. Jag undrar då om man skaffar en lägenhet och går till socialen då när man har gjort det om man får pengar från dom till att överleva på? och det är bara tills vidare tills det att jag har fått sommar jobb och har kommit in på högskolan.

Lawline svarar

Hej!

Om du inte kan försörja dig själv och dina föräldrar inte längre har försörjningsplikt (vilket de har om du fortfarande går i grundskolan) kan du få försörjningsstöd av socialtjänsten (se 4 kap. 1 § socialtjänstlagen, https://lagen.nu/2001:453#K4). Du gör då en ansökan som du skickar till socialtjänsten i din kommun. Du kan också kontakta dem för att få mer ingående information om vad som gäller för just dig. På http://www.socialstyrelsen.se/hittarattmyndighet/socialbidrag kan du läsa mer om det skulle vara något ytterligare du undrar över.

Lycka till!


Maria LindgrenRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Ekonomi och Övrigt? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000